Будівництво нового укриття над ЧАЕС може зірватися, - Атомпрофспілка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Будівництво нового укриття над ЧАЕС може зірватися, - Атомпрофспілка

Казна та Політика
740
Атомпрофспілка заявляє про загрозу зриву реалізації міжнародних проектів, зокрема щодо спорудження нового укриття над Чорнобильською атомною електростанцією. Про це на прес-конференції заявив представник Атомпрофспілки України в Чорнобильській об’єднаній організації профспілки Микола Тетерін.
“Зона відчуження специфічна зона і проблеми там специфічні. Їх вирішує не тільки Україна, а й також там є міжнародні зобов’язання і міжнародні проекти, які зараз знаходяться під загрозою зриву. Справа в тому, що в самому місті Чорнобиль проживає дуже багато будівельників, які працюють на будівництві нового конфайнмента. За останньою інформацією, одна з фірм “Укренергобуд” виграла тендер на будівництво підпірної стінки, і з березня місяця працівники повинні приступити до роботи. Фірма просить у зоні відчуження виділити їм 150 місць у гуртожитку для своїх працівників. Якщо ми зараз звідти підемо, значить, все це доведеться згорнути”, – розповів Тетерін.
За його словами, підприємства в зоні відчуження через проблеми з фінансуванням можуть зупинитися в будь-який момент.
“Ми зараз в такій ситуації, що в будь-який момент може бути зупинена діяльність у зоні відчуження … Тому що одного боку міністерство фінансів нам не виділяє фінансування, з іншого боку пенсійний фонд, податкова та інші структури починають штрафувати підприємства за несвоєчасну виплату зарплат, борги по енергоносіях та ін”, – пояснив представник Атомпрофспілки.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас