В Україні вже виготовили близько 1 тис. біометричних паспортів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні вже виготовили близько 1 тис. біометричних паспортів

Казна та Політика
1216
В Україні виготовили 1,3 тис. закордонних паспортів нового зразка, з яких близько 1 тис. – біометричні. Про це повідомив голова Державної міграційної служби України Сергій Радутний на прес-конференції в Києві.
“Станом на 22 січня в Україні персоналізоване і відправлено 1,3 тис. паспортів нового зразка для виїзду за кордон … Близько 100 українців вже отримали документи в підрозділах міграційної служби протягом 20-21 січня”, – сказав Радутний.
“Абсолютна більшість персоналізованих паспортів, близько 1 тис., – біометричні”, – уточнили в прес-службі.
У цілому, починаючи з 12 січня 2015 року, в Україні оформлено понад 35 тис. заяв на оформлення паспорта нового зразка, з яких 15,5 тис. – на біометричні.
Радутний повідомив також, що на сьогоднішній день в Україні в 106 пунктах можна отримати біометричний паспорт, а в Києві – в кожному районі.
“Перед нами стоїть завдання збільшити кількість місць для здобуття біометричних паспортів до 606”, – сказав він.
Голова ГМС додав, що ціна біометричного паспорта становить 518 грн 15 коп. при виготовленні за 20 робочих днів, а звичайний паспорт нового зразка коштує 461 грн.
Керівник організації “Європа без бар’єрів” Ірина Сушко повідомила на брифінгу, що український біометричний паспорт найдешевший в Європі.
“Ми контактували з експертами різних країн, де сьогодні видають біометричні паспорти, щоб з’ясувати, яка вартість цих паспортів там. Ми з’ясували, що український біометричний паспорт не дорожче, ніж ті паспорти, які видає Молдова, де за 30 днів цей паспорт виготовляється за 662 гривень в еквіваленті, в Грузії за 10 днів виготовлення коштує 44 євро, у Литві протягом місяця – 43 євро, у Польщі за місяць – 32 євро”, – сказала вона.
На питання про те, де біометричний паспорт коштує дешевше, ніж в Україні, вона відповіла: “За нашим аналізом, ми такого не знайшли”.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас