Словаччина готова суттєво збільшити поставки газу в Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Словаччина готова суттєво збільшити поставки газу в Україну

Енергетика
499
Оператор газотранспортної системи Словаччини – компанія Eustream почала процедуру Open Season, під час якої приймаються заявки на використання додаткової пропускної здатності газопроводу “Вояни-Ужгород” в обсязі 8,5 млн куб. м газу на добу, тоді як зараз середньодобові поставки газу становлять близько 31 млн кубометрів, говориться в повідомленні компанії.
Згідно з повідомленням, додаткова пропускна здатність поставки газу зі Словаччини з’явилася завдяки технічним заходам, які виконала зі свого боку Україна.
Зазначена додаткова пропускна здатність буде доступна з 1 березня 2015 року.
Заявки на використання додаткової потужності газопроводу “Вояни-Ужгород” приймаються до 5 лютого.
Як повідомлялося, на початку грудня 2014 оператор газотранспортної системи «Укртрансгаз» завершив роботи з монтажу сполучного трубопроводу між магістральними газопроводами «Вояни – Ужгород» і «Союз», для підвищення продуктивності і гнучкості словацького маршруту поставок «блакитного палива» в Україні.
Україна відновила покупки газу з Європи через підвищення російським “Газпромом” з другого кварталу 2014 ціни на своє паливо майже в 2 рази. Наприкінці жовтня 2014 після майже півроку переговорів Росія погодилася до березня 2015 знизити ціну газу для України на 100 дол. – до 385 дол. за тисячу кубометрів. Однак ціна на європейський газ для України поки залишається нижче російської.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас