EBay реорганізує PayPal в окрему компанію з можливістю подальшого продажу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

EBay реорганізує PayPal в окрему компанію з можливістю подальшого продажу

Фондовий ринок
484
Найбільший у світі інтернет-аукціон eBay Inc. оголосив про реорганізацію системи електронних платежів PayPal в окрему компанію. У зв’язку з реорганізацією eBay скоротить 7% штату – 2,4 тис. співробітників.
Главою нової компанії стане Ден Шульман, який раніше обіймав пост керівника одного з підрозділів American Express.
“У 2015 році ми маємо намір спростити організаційні структури, щоб зосередитися на бізнесі і переконатися, що ми налаштовані на те, щоб конкурувати і перемагати”, – йдеться в заяві eBay.
PayPal вперше провела IPO в 2002 році, після чого eBay викупила компанію за $1,3 млрд.
На думку експертів, поділ eBay і PayPal зробить обидва бізнеси більш привабливими для поглинання.
EBay також повідомила про укладення угоди з інвестором-активістом Карлом Айканом, який входить до числа її акціонерів, про включення ділового партнера К.Айкана – Джонатана Хрістодоро – до складу ради директорів і зниженні ступеня корпоративного захисту PayPal після виділення.
Наприклад, рада директорів PayPal буде переобиратися щорічно в повному складі, що дозволить зовнішнім силам при бажанні надавати більш швидкий і більш істотний вплив на компанію і проводити зміни. При цьому власники 20% акцій PayPal зможуть скликати позачергові збори акціонерів з метою звільнення директорів або обговорення інших пропозицій.
Саме К.Айкан спочатку наполягав на тому, що eBay повинна відокремити PayPal.
“Ми вважаємо, що коли приходить пропозиція про купівлю компанії, рішення мають приймати акціонери, а не рада директорів”, – пише К.Айкан у своєму блозі.
К.Айкану належить близько 3,7% eBay, що, ймовірно, дозволить йому отримати пристойний пакет акцій PayPal після поділу компаній, зазначає MarketWatch.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас