Об'єктивний курс на сьогодні коливається в діапазоні 19,0-20,0 грн. за долар, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Об'єктивний курс на сьогодні коливається в діапазоні 19,0-20,0 грн. за долар, - експерт

Валюта
3092
Наявність кількох курсів в Україні не може тривати довго, тому національному курсу пора знайти рівновагу, вважає директор з консалтингу та розвитку “Атлант-Фінанс” Юрій Нетесаний.
“Останнім часом експортери та імпортери досить спокійно закривають свої операції. При цьому імпортери вже не готові купувати за будь-яким курсом, в той же час і великі експортери не хочуть втрачати. Що має стабілізувати комерційний курс на певному рівні. У грудні обсяг грошової маси склав 953, 8 млрд грн., що менше ніж у попередньому місяці на 18 млрд. грн., це також може трохи підсилити національну валюту. Але національному курсом пора знайти рівновагу, політика різних курсів не може затягтися на тривалий час, в результаті такої політики програю всі учасники ринку “, – зазначив експерт.
“Підконтрольний уряду “Укргазбанк” ввів комісію в розмірі 30% суми угоди при безготівковій оплаті товарів або послуг за допомогою платіжної картки, а також при знятті готівки за кордоном. Що при курсі в 16 грн. за дол. робить його автоматично 21 грн. за дол., і приблизно рівним комерційному курсу. Дана подія знову підтверджує той факт, що довго політика різних курсів не протримається так як 30% з однієї операції це великий розрив і він буде скорочуватися, а ринок знайде своє рівновагу”, – пояснив він.
“На сьогодні, об’єктивним курсом повинен стати курс в діапазоні 19,0-20,0 грн. за долар. Дефіцит валюти як і раніше зберігається, а готівковий долар неможливо дістати в офіційних обмінних пунктах “, – додав він.
На думку експерта, протягом найближчих днів долар на чорному ринку буде перебувати в межах 21,3-22,0 грн.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас