Порошенко заручився антикорупційною підтримкою в Давосі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко заручився антикорупційною підтримкою в Давосі

Казна та Політика
615
Генеральний секретар Організації економічного співробітництва та розвитку Хосе Анхель Гурріа запевнив Президента Петра Порошенка в активізації співробітництва з Україною, а також призупиненні процесу вступу до ОЕСР Російської Федерації.
Про це йшлося під час їхньої зустрічі у Давосі, повідомляє прес-служба Глави держави.
“Хосе Анхель Гурріа підтвердив, що залишається чинним рішення Організації від 12 березня 2014 року про призупинення процесу вступу Росії до ОЕСР та активізації співробітництва Організації з Україною. Він наголосив на тому, що всі члени Організації продовжують дотримуватися цієї позиції”, – йдеться у повідомленні.
Так, уже найближчими днями заплановано проведення спільних заходів щодо реалізації антикорупційної політики України та побудови інституційної спроможності. Загалом йдеться про реалізацію низки проектів у стратегічних секторах економіки: агробізнесі, машинобудуванні, енергетичному секторі, зокрема щодо відновлюваної енергії, а також підтримки малого та середнього бізнесу.
Гурріа також запевнив, що ОЕСР готова розширити програми співпраці з Україною. Він зазначив, що свою готовність виступити донорами уже підтвердили Естонія, Литва, США, Словаччина, Швеція та загалом ЄС.
У свою чергу Порошенко відзначив, що 15 років співпраці України та ОЕСР створюють хорошу базу для реалізації спільних проектів, які сприятимуть втіленню реформ та імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас