Через дії парламенту у валютних позичальників з’явились завищені очікування щодо реструктуризації їх кредитів, - банкір — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через дії парламенту у валютних позичальників з’явились завищені очікування щодо реструктуризації їх кредитів, - банкір

Казна та Політика
1979
Перші варіанти з реструктуризації валютних кредитів почали обговорювати ще з 2009 року. Тоді позиція НБУ була категоричною і були заборонені до видачі валютні кредити. Практично в усіх банках запрацювали програми з конвертації, розповіла голова правління Альфа-банк Вікторія Михайльо.
“Нажаль, дії парламенту в квітні-травні минулого року, накладення мораторію, призвели до того, що у позичальників з’явились завищені очікування щодо додаткового комфорту у вирішенні цих питань. У нас просторочення за платежами почало рости якраз після введення мораторію. Люди очікують, що на рівні законодавчого акту або меморандуму будуть прийняті спеціальні умови, які допоможуть вирішити цю проблему”, – відмітила банкір.
“З урахуванням усіх проблем на сьогоднішній день, які переживає банківська система, будь-які додаткові збитки дуже сильно впливають на стійкість системи. Тому це має бути солідарна відповідальність – позичальників, банків та держави. При цьому ми готові взяти на себе 33,3% від “ціни питання”, щоб забезпечити стабільність системи, виконання обов’язків перед вкладниками і перед позичальниками також”, – додала Михайльо. За її словами, запропонований банкам меморандум по врегулюванню проблеми валютних позичальників із запропонованим середнім курсом конвертації у 8 грн./дол. у першу чергу не був підтриманий самими ж боржниками.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас