Зростання зарплат у Великій Британії посилилося, безробіття оновило мінімум за 6 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання зарплат у Великій Британії посилилося, безробіття оновило мінімум за 6 років

Світ
415
Число громадян Великої Британії, які одержують допомогу з безробіття, у грудні 2014 року скоротилося на 29,7 тис., свідчать дані Національного статистичного управління (ONS) країни.
Зростання заробітної плати у вересні-листопаді склало 1,7% після підвищення на 1,4% в серпні-жовтні. Оплата праці без урахування преміальних збільшилася на 1,8%, що є максимальним підйомом з III кварталу 2012 року.
Тим часом безробіття у Великій Британії, розраховане за методикою Міжнародної організації праці (МОП), у вересні-листопаді впало до 5,8% – мінімуму з жовтня 2008 року. За попередній період показник дорівнював 6%.
Аналітики, опитані агентством Bloomberg, в середньому прогнозували зменшення числа безробітних минулого місяця на 25 тис., зниження рівня безробіття до 5,9% у вересні-листопаді і середній зріст тижневої зарплати на 1,7% за ті ж три місяці.
Кількість безробітних у Великій Британії знижується вже 26 місяців поспіль, чого не спостерігалося з 1998 року.
Згідно з переглянутими даними, в листопаді кількість британських безробітних скоротилася на 29,6 тис. осіб, а не на 26,9 тис., як повідомлялося раніше.
Зниження числа безробітних у Великій Британії за три осінні місяці склало 58 тис., їх кількість скоротилася до 1,91 млн осіб.
Рівень зареєстрованого безробіття (частка британців, які отримують допомогу з безробіття і при цьому активно шукають нове робоче місце) в грудні впав з 2,7% до 2,6% – мінімуму з серпня 2008 року.
В останні місяці зростання зарплат у Великій Британії випереджає інфляцію, що істотно зупинилась, вперше з часів фінансової кризи 2008 року, що підвищує купівельну спроможність споживчого сектора і позитивно позначається на іміджі уряду консерваторів на чолі з Девідом Кемероном.
“У 2015 році зростання оплати праці, ймовірно, посилиться, а інфляція залишиться надзвичайно низькою, тому працівники побачать істотне поліпшення купівельної спроможності, яке служить хорошою ознакою для споживчих витрат. Уряд явно сподівається, що це підштовхне населення голосувати за нього на травневих загальних виборах” , – зазначив економіст IHS Global Insight Говард Арчер.
Разом з тим британський ринок праці демонструє деяке ослаблення зростання: число зайнятих (у віці від 16 до 64 років) у вересні-листопаді збільшилася самими повільними темпами з весни 2013 року – на 37 тис.
Згідно з листопадовим прогнозом Єврокомісії, безробіття у Великій Британії в 2015 році складе 5,7% проти 6,2% в 2014 році. ВВП країни, як очікується, збільшиться цього року на 2,7%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас