У Швейцарії буде створено офшорний юаневих центр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Швейцарії буде створено офшорний юаневих центр

Світ
437
Центробанки Китаю і Швейцарії мають намір підписати 21 січня договір про заснування в Цюріху офшорного юаневого центру, який сприятиме просуванню на світовому ринку китайської валюти і зростання кількості фінансових угод в юанях в Європі, передають місцеві ЗМІ.
Підписання цього ключового угоди відбудеться в ході візиту прем’єра Держради КНР Лі Кецяна до Швейцарії для участі у Всесвітньому економічному форумі в Давосі.
“У ході свого візиту до Швейцарії Лі Кецян заявив про свої плани створення офшорного юаневого центру в Цюріху, – передає агентство Синьхуа. – Згідно з досягнутими домовленостями Китай надасть для цього швейцарській стороні квоту в розмірі 50 млрд юанів ($8 млрд).
Даний крок зроблений у рамках програми QFII (Qualified Foreign Institutional Investor) з ліцензування іноземних інвесторів, які торгують акціями на біржах континентального Китаю. Аналогічні офшорні юаневі центри вже існують в Гонконзі і Лондоні.
У липні 2014 центральні банки КНР та Швейцарії підписали угоду про валютний своп у розмірі 150 млрд юанів ($24 млрд) для розвитку двосторонніх торговельно-економічних відносин.
Обсяг трансграничних платежів в юанях в 2014 р склав 9,950 трлн юанів ($1,6тлрн), пише газета Financial News, що належить Народному банку Китаю (НБК).
В даний час в світі діє 14 міжнародних центрів з торгівлі юанем, повідомляється в статті. НБК підписав договори про свопи з 28 центральними банками різних країн.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас