"Запоріжсталь" скоротила споживання газу на 13% в минулому році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Запоріжсталь" скоротила споживання газу на 13% в минулому році

Фондовий ринок
126
Запорізький металургійний комбінат “Запоріжсталь”, що входить до групи “Метінвест”, в 2014 році скоротив споживання природного газу на 13%, або на 30 млн куб. м порівняно з попереднім роком при зростанні випуску чавуну на 9,1%, сталі – на 3,8%, прокату – на 5%.
Як повідомляється в прес-релізі підприємства в середу, “Запоріжсталь” сумарно скоротила споживання природного газу з 236 млн куб. м в 2013 році до 206 млн куб. м в 2014 році.
При цьому середньодобове споживання природного газу в 2014 році склало 563,8 тис. куб. м проти 645,8 тис. куб. м в 2013 році.
Економію природного газу в 2014 р комбінату вдалося досягти за рахунок впровадження енергоефективних заходів на всіх виробничих переділах, три чверті з них реалізовані у сталеплавильному виробництві. На “Запоріжсталі” діє система енергоменеджменту за міжнародним стандартом ISO 50001.
“Незважаючи на всі економічні та політичні складнощі, комбінат” Запоріжсталь “зумів вистояти тільки завдяки ефективній роботі колективу підприємства. Внаслідок затяжної економічної кризи, нам і далі потрібно впроваджувати рішення щодо підвищення ефективності виробництва, це питання виживання для комбінату”, – зазначив генеральний директор “Запоріжсталі “Ростислав Шурма, слова якого наводяться в прес-релізі.
“Запоріжсталь” – одне з найбільш великих промислових підприємств України, продукція якого широко відома і користується попитом у споживачів на внутрішньому ринку і в багатьох країнах світу.
Спеціалізація комбінату – високоякісний сталевий г/к рулон, г/к лист, холоднокатаний лист, х/к рулон з вуглецевих і низьколегованих сталей, а також сталева стрічка, чорна жерсть, гнутий профіль.
Основними споживачами продукції комбінату є виробники зварних труб, підприємства автомобільного, транспортного, сільськогосподарського машинобудування, виробники виробів побутової техніки.
“Запоріжсталь” знаходиться в процесі інтеграції до групи “Метінвест”, основними акціонерами якої є АТ “Систем Кепітал Менеджмент” (71,24%) і група компаній “Смарт-холдинг” (23,76%).
ТОВ “Метінвест Холдинг” – керуюча компанія групи “Метінвест”
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас