Реструктуризація боргу стане прийнятним рішенням для України за відсутності належної підтримки від міжнародних кредиторів - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Реструктуризація боргу стане прийнятним рішенням для України за відсутності належної підтримки від міжнародних кредиторів - експерт

Кредит&Депозит
1049
Реструктуризація зовнішніх зобов’язань може стати прийнятним рішенням для України, якщо країна не зможе зібрати достатній обсяг фінансування від міжнародних фінансових організацій (МФО), вважає професор економіки Василь Калимон з групи експертів, поради яких були використані для підготовки програми дій уряду України.
“Чи будуть знайдені достатні фінанси? Це ще не відомо. І якщо вони не будуть знайдені в достатній кількості, то реструктуризація боргу … це не обов’язково найгірший варіант”, – сказав він на брифінгу у вівторок.
“Ситуація із заборгованістю значно погіршилася через безрозсудні дії попереднього режиму, який впав в результаті Майдану. В результаті цього Україна опинилася з величезним тягарем зовнішнього боргу”, – зазначив експерт.
На думку старшого наукового співробітника Інституту міжнародної економіки імені Петерсона Андерс Ослунд висловив думку, що швидка реалізація реформ дозволить Україні вийти з кризи.
“Країна в жахливому фінансовому стані … здійснюють великі позитивні зміни, і я сподіваюся, що Україна все-таки вийде з цієї кризи”, – сказав він.
За його словами, необхідна фіскальна консолідація, а також уніфікації цін на газ на ринковому рівні протягом кварталу.
“Це значно покращить платіжний баланс, зменшить залежність від Росії, призведе до економії енергії”, – пояснив експерт.
Крім того, за його словами, зменшення корупції та покращення управління в державному секторі може підвищити надходження до держбюджету.
Експерт також відзначив необхідність дерегуляції, що сприятиме боротьбі з корупцією.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас