Київ розраховує на допомогу Польщі у виділенні Україні третього пакета макрофінансової допомоги від ЄС - Порошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ розраховує на допомогу Польщі у виділенні Україні третього пакета макрофінансової допомоги від ЄС - Порошенко

Кредит&Депозит
271
Україна сподівається на сприяння Польщі в питанні виділення третього пакета макрофінансової допомоги з боку ЄС, повідомив президент України Петро Порошенко.
“Враховуючи, що в результаті війни і агресії проти України фінансова ситуація дуже складна, ми дуже сподіваємося, пані прем’єр (прем’єр-міністр Польщі Єва Копач – ред.) На підтримку Польщі позиції по виділенню Україні третього пакета макрофінансової допомоги ЄС”, – сказав президент на зустрічі з польським прем’єром в Києві в понеділок.
За його словами, Україна рішуче налаштована на проведення необхідних реформ, зокрема, в сфері поліпшення інвестиційного клімату та у сфері боротьби з корупцією.
“Зокрема, у нас зараз працює спеціальна комісія з визначення керівника Антикорупційного бюро, яке повинно запрацювати вже в лютому місяці”, – підкреслив президент.
Крім того, він відзначив важливість співпраці з Польщею в енергетичній сфері.
“Я дуже задоволений розвитком питань у сфері співробітництва з можливого будівництва інтерконнектора між Україною та Польщею, що ще більше захистить енергетичну безпеку обох країн”, – сказав П.Порошенко.
Він також поінформував, що вже розроблена і затверджена програма співпраці урядів України та Польщі та основні напрямки співпраці будуть обговорюватися під час майбутніх переговорів польської делегації з українським урядом.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас