"Укрспирт" недоплатив до бюджету понад 400 млн грн - Мінагропрод — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрспирт" недоплатив до бюджету понад 400 млн грн - Мінагропрод

Аграрний ринок
210
Міністерство аграрної політики та продовольства за підсумками перевірки діяльності держпідприємства “Укрспирт” встановило, що ДП недоплатило до держбюджету понад 400 млн грн податків.
“Встановлено, що неналежне виконання вимог податкового законодавства призвело до несплати до бюджету податкових зобов’язань на суму понад 400 млн грн”, – констатується в прес-релізі Мінагропроду без вказівки періоду роботи “Укрспирту”, який охопила перевірка.
Крім того, як зазначається з посиланням на директора департаменту правової та законопроектної роботи Мінагропроду Ігоря Чудовського, реалізація спирту за заниженими цінами завдала державі збитків у розмірі 9,55 млн грн, необгрунтоване завищення цін при закупівлі сировини спричинило за собою недоотриманий дохід в сумі 3,6 млн грн. У міністерстві також встановили, що співробітникам ДП “Укрспирт” була незаконно нараховано матеріальну допомогу на загальну суму 198 тис. грн, а генеральному директору – 287 тис. грн.
Матеріали щодо виявлених порушень Мінагропрод планує найближчим часом направити в правоохоронні органи.
Як повідомлялося, гендиректор “Укрспирту” Михайло Лабутин оголошений у розшук. За допомогою бійців батальйону “Айдар” він 19 грудня зник з лікарні, в якій перебував на стаціонарному лікуванні.
Напередодні М.Лабутіну було пред’явлено повідомлення про підозру у розтраті 172, 5 млн грн коштів ДП і ухиленні від сплати податків на суму 28,2 млн грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас