Банкова відмовила українським IT-шникам в пільгах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкова відмовила українським IT-шникам в пільгах

Казна та Політика
6904
Українська влада не планує створювати пільгові умови для українського IT-сектора. Про це заявив заступник глави Адміністрації президента Дмитро Шимків.
“Це питання, як правило, лобіюють аутсорсингові компанії, які намагаються знизити податкове навантаження на зарплатний фонд. З точки зору держави буде неправильно віддавати перевагу якійсь одній індустрії. Але, думаю, IT-індустрія буде добре розвиватися і сама по собі, галузь показує непогану динаміку “, – сказав він, зазначивши, що 2015 – не час для створення пільг.
“Сьогодні у держави немає ресурсів на створення спеціальних умов для R&D. Враховуючи бюджет на нинішній рік, розраховувати на які-небудь спеціальні державні фонди на підтримку стартапів або R&D – ілюзія. Щоб щось інвестувати, потрібно щоб було, що інвестувати. А у нас не вистачає грошей навіть на ключові речі “, – пояснив він, додавши, що держава планує інвестувати в R&D в оборонній промисловості.
Історія про те, що без пільг ми встанемо і поїдемо … Ну, вставайте і їдьте. Я от не поїхав, хоча міг. Якщо є IT-бізнесмени, які хочуть встати і поїхати через відсутність пільг в країні, яка знаходиться у стані війни і бореться за свою незалежність – ми не вправі їх затримувати.
Як відомо, Шимків в цьому інтерв’ю також повідомив, що російські спецслужби атакують українські державні сайти за допомогою спеціальних вірусів.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас