У 2016 році 1% населення Землі буде мати більші статки, ніж інші 99%, - дослідження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У 2016 році 1% населення Землі буде мати більші статки, ніж інші 99%, - дослідження

Світ
1443
До наступного року найбагатший 1% населення Землі буде мати більші статки, ніж інші 99%, випливає з доповіді некомерційної організації Oxfam America «Багатство: маючи все і бажаючи більшого», опублікованого 19 січня в переддень Всесвітнього економічного форуму в Давосі.
Oxfam з посиланням на підрахунки Credit Suisse відзначає, що світове багатство все більше концентрується в руках невеликої групи еліти. У 2014 році на найбагатше 1% населення припадали 48% світового багатства. Більша частина 52% глобальних статків належала людям, що входять в 20% найбагатшого населення. На інших 80% населення залишалися всього 5,5% світового багатства, випливає з доповіді.
“Проблема соціальної нерівності в світі завжди стояла гостро, проте, як ми бачимо, вона тільки посилюється. Звичайно, ключовим питанням є оцінка багатства. Капіталізація компаній на фондовій біржі далеко не завжди реально відображає вартість тих чи інших активів”, – відзначає Олександр Разуваєв, директор аналітичного департаменту Альпарі.
“Говорячи про світову економіку, варто відзначити, що структура фінансово-промислової еліти буде змінюватися. Поки основні статки знаходяться на Заході, капіталізм у свій час дав величезну фору у розвитку цим країнам. Але XXI за Азією, саме Азія буде лідером світової економіки. А значить, частка Азії у світовому багатстві буде рости “, – додав він.
Нагадаємо, 21 січня в швейцарському Давосі стартує 45-й Всесвітній економічний форум.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас