Скорочення витрат на пальне підтримає показники авіакомпаній в цьому році - Moody's — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скорочення витрат на пальне підтримає показники авіакомпаній в цьому році - Moody's

Фондовий ринок
102
Скорочення паливних витрат авіакомпаній на тлі різкого падіння цін на нафту підтримає фінансові показники представників цього сектора, вважають експерти рейтингового агентства Moody’s.
Moody’s змінило прогноз для галузі на “позитивний” зі “стабільного”.
Операційна рентабельність у галузі в 2015 році складе 12-14%, в 2016 році – 11,5-13,5%, прогнозують аналітики агентства. Показники істотно кращі від прогнозу Moody’s на 2014 рік, що оцінює операційну рентабельність авіаційної галузі в 8,5-9,5%.
“Рентабельність американських авіаперевізників буде збільшуватися найбільш швидкими темпами, що приведе до більш високих показників у порівнянні з авіакомпаніями ринків, що розвиваються, і Європи”, – йдеться в повідомленні агентства.
Попит на пасажирські перевезення буде збільшуватися завдяки стійкому економічному підйому, зростанню наявних доходів і підвищенню попиту на авіаподорожі в державах, що розвиваються, вважають експерти Moody’s.
За оцінками агентства, при зниженні середньої вартості авіапального в 2015 році на $1 за галон або більше, сукупні витрати американських авіакомпаній на пальне скоротяться на $15 млрд.
Авіакомпанії інших держав також відчують на собі зниження паливних витрат, однак не настільки суттєве, як в США, зазначають аналітики.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас