Київ у 2015р. може виділити з бюджету лише 51 млн грн на добудову Подільського-Воскресенського мосту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ у 2015р. може виділити з бюджету лише 51 млн грн на добудову Подільського-Воскресенського мосту

Казна та Політика
320
Проект бюджету Києва на 2015 рік передбачає виділення 51,123 млн грн на будівництво Подільсько-Воскресенського мостового переходу через Дніпро в Києві.
Згідно з проектом документа, загальна вартість фінансування будівництва становить 7 628 млн грн, і передбачувані витрати на завершення будівництва на майбутні роки становлять 4,23 млрд грн.
Крім цього, планується виділення з міського бюджету 32,345 млн грн на реконструкцію транспортної розв’язки на Поштовій площі, 30,065 млн грн – на реконструкцію вулиці Васильківської від Голосіївської до Амурської площі.
Також передбачається виділення 15 млн грн на реконструкцію та будівництво вулично-дорожньої мережі в частині створення велосипедної інфраструктури та рекреаційного велосипедного маршруту.
Проект бюджету столиці, крім іншого передбачає витрати в сумі 10 млн грн на реконструкцію та будівництво ділянки трамвайної лінії від вул. Гната Юри до ЗАТ “Кисневий завод” (I черга від вул. Гната Юри до вул. Симиренка), і аналогічна сума витрат передбачена на закупівлю трамвайних вагонів і тролейбусів.
Крім цього, планується направити 9 млн грн на розробку інтегрованого плану розвитку транспортної інфраструктури Києва і його приміської зони.
Як повідомлялося, в липні 2014 мер Києва Віталій Кличко припускав, що місто може здійснити зовнішню позику в 2014 році для продовження будівництва Подільсько-Воскресенського мостового переходу.
“Сьогодні тільки для запуску автомобільного транспорту Подільським мостовим переходом необхідно 4,5 млрд грн. Я розмовляв з тими, хто займається будівництвом моста – при належному фінансуванні вони готові запустити його через півтора-два роки”, – сказав тоді В.Кличко в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна”, додавши, що у зв’язку з відсутністю фінансування реалізація цього проекту може знову бути відкладена в часі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас