Яценюк доручив зібрати акціонерів "Укрнафти" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк доручив зібрати акціонерів "Укрнафти"

Фондовий ринок
816
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив міністру енергетики Володимиру Демчишину скликати загальні збори акціонерів “Укрнафти”.
Про це він заявив під час виступу на “Годині запитань до уряду” у Верховній Раді.
“Я публічно доручаю міністру енергетики скликати загальні збори акціонерів “Укрнафти”. В тому числі з порядком денним до зміни менеджменту компанії”, – сказав Яценюк.
Крім того, Яценюк звернувся до парламенту внести зміни до законопроекту.
“Прикро, що проголосований парламентом закон не розповсюджується на компанію “Укрнафта”. Саме тому звертаюсь до членів парламенту, внести відповідні зміни до даного закону, так як цей законопроект похапцем приймався і, на жаль, цей закон немає ніякого відношення до управління компанією “Укрнафта”, – заявив прем’єр.
Нагадаємо, 13 січня Верховна Рада прийняла закон про зниження кворуму, необхідного для проведення загальних зборів акціонерного товариства, з 60% до 50%+1 акція.
Законом передбачається доповнити статтю 41 Закону України “Про акціонерні товариства” частиною третьою щодо визначення кворуму загальних зборів акціонерного товариства, у статутному капіталі якого є корпоративні права держави і в якому держава є власником 50 і більше відсотків простих акцій товариства, за умови реєстрації для участі у них акціонерів, які сукупно є власниками більше ніж 50 відсотків голосуючих акцій.
Для АТ з часткою держави закон набирає чинності відразу після підписання, для приватного сектора – з 1 січня 2016 року.
Як повідомлялося, держава володіє 50%+1 акція ПАТ “Укрнафта”, проте регулярно відчуває проблеми з проведенням зборів акціонерів цієї компанії. Зокрема, структури групи “Приват” Ігоря Коломойського, контролюючі 42% компанії, найчастіше ігнорують зібрання.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас