Демчишин попросив "розсекретити" ціни на імпортне вугілля і електрику — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Демчишин попросив "розсекретити" ціни на імпортне вугілля і електрику

Енергетика
919
Закупівля нової партії вугілля з ЮАР зберегла для України $4 млрд. Про це з трибуни Верховної Ради заявив міністр енергетики Володимир Демчишин.
“Вугілля [з ПАР], яке було закуплено за старим договором, – це вимушений крок через відсутність запасу антрацитів на наших станціях”, – повідомив Демчишин. За його словами, якість цього вугілля відповідає нормативам українських електростанцій.
Крім того, Демчишин повідомив, що не має повноважень розкривати деталі угоди енергокомпаній на імпорт вугілля і електроенергії.
“Але я звернувся до структур, які підписували договори, і попросив ключові умови зробити публічними. Договори є конфіденційними, але вони (компанії – Ред.) будуть публікувати ті частини, які цікавлять громадськість”, – заявив міністр.
Нагадаємо, досі невідома ціна електроенергії, вказана в договорі на імпорт з РФ, який 28 грудня 2014 підписала держкомпанія “Укрінтеренерго”.
Рада ОРЕ (оптового ринку електроенергії), на яку вчора не прийшов міністр Демчишин, з’ясувала, що контракт з РФ завдає шкоди українським виробникам електрики, тому учасники ринку попросили “Укрінтеренерго” зайнятися переглядом контракту.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас