США пом'якшують санкції проти Куби — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США пом'якшують санкції проти Куби

Світ
552
Міністерство торгівлі США послабило режим санкцій щодо Куби.
Згідно з рішенням відомства, громадяни США зможуть відвідувати Кубу, вказавши одну з десяти можливих цілей прибуття в країну, не отримуючи спеціального дозволу від уряду. Тим не менш, заборона на візит в країну в туристичних цілях все ще залишається в силі. Крім того, американці зможуть використовувати на Кубі кредитні картки, а американські компанії – експортувати різну комп’ютерну та іншу техніку.
У грудні 2014 року президент США Барак Обама в телезверненні до країни оголосив про початок відновлення дипломатичних відносин між США і Кубою.
Обама також зазначив, що США будуть робити кроки по нарощуванню торговельних відносин з Кубою. Крім того, США найближчим часом відкриють своє посольство в Гавані. Американський лідер також заявив про майбутні двосторонні візити високопоставлених представників Куби і США.
Також Обама пообіцяв, що Куба стане більш відкритою країною для низки категорій американців, зокрема для тих, хто вирушає туди з бізнес-цілями або у кого на Кубі є родичі.
Відносини США та Куби різко погіршилися після революції 1959 року, яка привела до влади брата Рауля Кастро – Фіделя. Тоді були націоналізовані сотні американських компаній, що працювали тоді на Кубі. Вашингтон і Гавана розірвали дипломатичні відносини, США також наклали на Кубу торгове ембарго.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас