Мораторій на перевірку підприємців не дозволяє Укртрансінспекції працювати в повному обсязі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мораторій на перевірку підприємців не дозволяє Укртрансінспекції працювати в повному обсязі

Казна та Політика
790
Мораторій на перевірки підприємців, продовжений урядом ще на півроку, не дає Державній інспекції з безпеки на наземному транспорті повною мірою здійснювати свої функції.
“Здійснення державного контролю – найбільш дієвий механізм аналізу тенденційності і упередження зростання рівня аварійності, можливість своєчасного усунення недоліків, які знижують рівень безпеки перевезень, а також виявлення та виведення з ринку автоперевезень перевізників, що працюють поза правовим полем. На жаль, у першому півріччі 2015 знову заборонено здійснювати перевірки підприємств контролюючими органами, тому Укртрансінспекція не має можливості в повному обсязі виконувати свої функції “- цитується в повідомленні на веб-сайті Міністерства інфраструктури України глава інспекції Валерій Черненко.
Згідно з ним, інспекція також буде здійснювати держконтроль над дотриманням перевізниками-нерезидентами автотранспортного законодавства України, а також над водіями-порушниками умов і правил міжнародних перевезень.
Так, за словами В.Черненко, Укртрансінспекція здійснюватиме контроль шляхом організації та проведення рейдових перевірок перевізників-нерезидентів України відповідно до вимог чинного законодавства. Крім того, розроблено проект розпорядження уряду про проведення габаритно-вагового контролю транспортних засобів Укртрансінспекцією.
“Призупинення заходів габаритно-вагового контролю призводить до погіршення рівня безпеки дорожнього руху, збільшенню ДТП, погіршення стану автодоріг та штучних споруд, збільшення витрат на утримання і ремонт дорожнього покриття і як наслідок, замість наповнення державного бюджету України тягне за собою незаплановані витрати на відновлення дорожньої інфраструктури “, – йдеться в повідомленні“Укртрансінспекції”.
В.Черненко повідомив, що вже підготовлено проект розпорядження уряду про здійснення державного контролю за дотриманням перевізниками вимог європейської угоди щодо роботи екіпажів транспортних засобів, які виконують міжнародні автомобільні перевезення. Це дозволить забезпечити дотримання режиму праці та відпочинку водіїв транспортних засобів.
Як повідомлялося, мораторій на перевірки діяльності всіх суб’єктів підприємницької діяльності, крім перевірок, що проводяться Держфінінспекцією та Державною фіскальною службою, продовжено ще на шість місяців.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас