Кредитори "Сумихімпрому" вирішили викупити його борги у VAB Банку, Укрексімбанку і банку "Аваль" на 340 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кредитори "Сумихімпрому" вирішили викупити його борги у VAB Банку, Укрексімбанку і банку "Аваль" на 340 млн грн

Кредит&Депозит
1320
Загальні збори кредиторів підконтрольного державі ПАТ “Сумихімпром” 14 січня затвердили рішення про викуп 340 млн грн боргів у заставних кредиторів, які відмовилися погодити план оздоровлення ПАТ “Сумихімпром”: ВіЕйБі Банку (VAB Банк, Київ), Укрексімбанку і банку “Аваль”, йдеться в повідомленні розпорядника майна ПАТ юрфірми “Ільяшев і Партнери” в четвер.
“Тепер у підприємства відкрита дорога до виконання плану санації”, – наводиться в релізі коментар старшого партнера юрфірми Романа Марченка.
Розпорядник уточнює, що загальна сума реєстрової заборгованості “Сумихімпром” перед кредиторами становить близько 1,4 млрд грн.
У той же час екс-міністр промислової політики Валерій Мазур у четвер у ході онлайн-конференції “Комсомольської правди в Україні” звинуватив Group DF бізнесмена Дмитра Фірташа в умисному доведенні “Сумихімпром” до складного фінансового стану. Він стверджує, що близька до Group DF компанія “Промислові інвестиції” скупила значну частину кредитів підприємства.
Як повідомлялося, господарський суд Сумської області у січні 2012 року почав провадження у справі про банкрутство “Сумихімпром”, а в жовтні того ж року ввів процедуру санації. Керуючим санацією боржника був призначений голова правління “Сумихімпром” Ігор Лазакович, колишній топ-менеджер з Ostchem українського бізнесмена Дмитра Фірташа.
Однак Фонд держмайна відмовлявся затверджувати план санації, так як він не був погоджений з кредиторами. ФДМ заявляв, що пропоновані І.Лазаковичем заходи щодо відновлення платоспроможності боржника мають декларативний характер і розраховані на 17 років, тому запропонував кредиторам змінити керуючого санацією.
Загальні збори кредиторів “Сумихімпром” 4 грудня 2014 затвердили новий план санації підприємства, що передбачає його збереження в держвласності як цілісного майнового комплексу.
“Сумихімпром” в січні-вересні 2014 року скоротило чистий збиток в 2,3 рази – до 59,08 млн грн, а його чистий дохід зріс на 18,8% – до 1 млрд 408, 258 млн грн.
“Сумихімпром” спеціалізується на випуску двоокису титану, сірчаної кислоти, жовтих і червоних залізоокисних пігментів, складних мінеральних добрив і коагулянту для очищення води. 100% акцій “Сумихімпром” знаходиться в державній власності.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас