Суд підтвердив скасування рішення Нацбанку про відкликання ліцензії та ліквідації банку "Базис" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд підтвердив скасування рішення Нацбанку про відкликання ліцензії та ліквідації банку "Базис"

Фондовий ринок
862
Вищий адміністративний суд підтвердив скасування рішення Національного банку про відкликання ліцензії та ліквідації банку “Базис” (Харків).
Про це йдеться в ухвалі суду від 24 грудня.
У банк “Базис” у квітні 2012 року була введена тимчасова адміністрація, після чого 23 серпня того ж року НБУ вирішив банк ліквідувати.
Контролював тоді банк колишній голова Харківської обласної державної адміністрації Арсен Аваков заявляв, що введення тимчасової адміністрації в банку “Базис” було спробою ліквідувати його бізнес.
Постановою Окружного адміністративного суду Києва від 14 серпня був задоволений позов акціонера банку компанії “Інвестор-Фонд” про скасування рішення Нацбанку.
НБУ хотів оскаржити постанову Окружного адміністративного суду міста Києва від 14 серпня і постанову Київського апеляційного адміністративного суду від 21 жовтня 2014 у справі банку, однак позов Нацбанку був відхилений.
Як повідомляло агентство, станом на кінець 2 кварталу 2012 року більше 73% його акцій належали ТОВ “Інвестор-Фонд”, ще близько 23,6% – компанії “Інвестор”.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас