Зростання ВВП Німеччини в 2014 році прискорилося до 1,5%, як і очікувалося — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання ВВП Німеччини в 2014 році прискорилося до 1,5%, як і очікувалося

Світ
386
Темпи зростання економіки Німеччини в 2014 році прискорилися до 1,5% з 0,1% роком раніше, свідчать дані Федерального статистичного агентства ФРН (Destatis).
Аналітики також прогнозували підвищення показника на 1,5%.
Темпи економічного підйому ФРН в минулому році перевершили прогноз Бундесбанку. Як повідомлялося, в грудні німецький ЦБ знизив прогноз зростання ВВП країни на 2014 рік до 1,4% з очікуваних раніше 1,9%.
Основним двигуном зростання німецької економіки, яка є найбільшою в Європі, є внутрішній попит, підтримуваний рекордно низьким безробіттям.
Дані про ВВП ФРН за четвертий квартал минулого року поки не опубліковані, однак, з урахуванням стагнації в економіці країни в середині 2014 року, її зростання на 1,5% за підсумками всього року вказує на хороший підйом у фінальному кварталі, зазначають експерти.
“Економічні індикатори є багатообіцяючими, особливо внутрішнє споживання, яке залишається стовпом німецької економіки, – відзначає економіст Dekabank у Франкфурті Андреас Шойерле. – Невизначеність в економіці стримувала зростання, однак тепер перспективи поліпшуються. Зниження цін на енергоносії і ослаблення євро стимулюють інвестиції”.
Європейський центральний банк (ЄЦБ) на найближчому засіданні – 22 січня, як очікується, розгляне можливість запуску програми кількісного пом’якшення (QE) в тому чи іншому вигляді.
Президент Бундесбанку Йенс Вайдман, який виступає проти такої програми, раніше заявив, що падіння цін на нафту дає стимул для інвестицій, як компаніям, так і споживачам, що скорочує необхідність прийняття подальших стимулюючих заходів європейським ЦБ.
Приватне споживання у ФРН в 2014 році збільшилося на 1,1% порівняно з 2013 роком, державне споживання – на 1%, капітальні інвестиції – на 3,7%, інвестиції в будівництво – на 3,4%.
Обсяг експорту з Німеччини зріс на 3,7%, обсяг імпорту – на 3,3%, внутрішній попит підвищився на 1,2%.
Профіцит бюджету ФРН в минулому році склав 0,4% ВВП проти 0,1% роком раніше при середньому прогнозі ринку в 0,1%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас