Експерт розповів, що буде з курсом долара в 2015 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт розповів, що буде з курсом долара в 2015 році

Валюта
17382
Перший квартал поточного року стане не простим періодом для гривні, тому курс долара в цей час на міжбанку може досягати більше 20 гривень. Таку думку висловив керівник інформаційно-аналітичного центру FOREX CLUB в Україні Микола Івченко.
На його думку, зокрема, тиск на гривню в січні продовжить надавати знецінення євро, валют країн Східної та Центральної Європи, країн колишнього Радянського Союзу.
Посилення активності військових дій на Сході України плюс незначні обсяги золотовалютного фонду також будуть не на користь гривні, вважає експерт.
“Тому ми припускаємо, що січень і весь перший квартал будуть непростими для національної валюти. Курс продажу долара на міжбанківському ринку в окремі дні січня може досягати позначки 20,00 гривень і навіть вище. Проте в силу значної волатильності ринку курс в будь-який момент може повернутися назад до позначки 19,00 гривень “, – сказав Івченко.
Водночас експерт зазначає, що стабілізувати ситуацію на валютному ринку може отримання зовнішньої кредитної допомоги і зниження геополітичної напруги навколо Донбасу.
“Якщо ці фактори будуть діяти одночасно, то курс долара на міжбанківському ринку може знизитися протягом 3 місяців до 15-16 гривень. Якщо ж буде діяти один із зазначених факторів, то курс продажу безготівкового долара протягом 3-х місяців може знизитися до 17 гривень “, – додав Івченко.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас