НБУ може розкрити інформацію про реальних власників банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ може розкрити інформацію про реальних власників банків

Казна та Політика
1216
Згідно з новими законодавчими змінами регулятор має право оприлюднити інформацію про реальних власників банків.
Національний банк України має право оприлюднити інформацію про банки, які отримали рефінансування.
Згідно з повідомленням прес-служби регулятора, про це заявив перший заступник голови Нацбанку Олександр Писарук в ході зустрічі з керівниками найбільших банків, обговорюючи з банкірами законодавчі зміни, прийняті Верховною Радою наприкінці грудня минулого року.
«Абсолютно відкритою для суспільства стане процедура надання банкам рефінансування», – цитує прес-служба слова Писарука.
Крім того, перший заступник голови регулятора зазначив недосконалу «звітну» дисципліну банків, яка знижує ефективність системи раннього реагування Нацбанку.
“Одним із стратегічних завдань Національного банку України є введення істотних обмежень щодо кредитування банками пов’язаних осіб. Проведення таких операцій в значних обсягах підриває стабільність банківського сектора”, – повідомив Олександр Писарук.
За його словами, розроблено ряд законодавчих змін, які дозволять більш чітко ідентифікувати пов’язаних осіб і значно посилити відповідальність власників і менеджменту банків за проведення операцій з пов’язаними особами, викривлення статистичної звітності та їх дії чи бездіяльність, що призвели до банкрутства банку.
Писарук також повідомив, що згідно з новими законодавчими змінами регулятор також має право оприлюднити інформацію про реальних власників банків.
«Національний банк проводить значну роботу з розкриття інформації про кінцевих власників банків. Сьогодні майже кожен день ми зустрічаємося з реальними власниками банків, іноді з кількома в день. Іноді – це відомі нам люди, а іноді і ні», – сказав він.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас