Moody's знизило рейтинг Венесуели на 2 ступені - до переддефолтного рівня "Caa3" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's знизило рейтинг Венесуели на 2 ступені - до переддефолтного рівня "Caa3"

Кредит&Депозит
209
Міжнародне рейтингове агентство Moody’s Investors Service у вівторок знизило суверенний рейтинг Венесуели на два ступені, з “Caa1” до “Caa3”, йдеться в повідомленні Moody’s.
Згідно з визначеннями рейтингів Moody’s, для цього ступеня характерний украй високий кредитний ризик і суттєва ймовірність дефолту, а від власне дефолтної позначки Венесуелу відокремлюють всього декілька кроків.
Збитки інвесторів по венесуельським борговими зобов’язаннями в разі дефолту, швидше за все, перевищать 50%, попереджає Moody’s .
Основною причиною перегляду рейтингу є обвал цін на нафту на світових ринків в останні місяці. При цьому прогноз змінений з “негативного” на “стабільний”, так як Moody’s очікує, що навіть у разі подальшого падіння цін на нафту збитки власників облігацій Венесуели будуть не більше обсягів, що відповідають рівню “Caa3”.
Середня ціна венесуельського нафтового кошика в грудні становила $ 54,03 за барель проти $ 88,42 за барель протягом всього 2014 року.
У зв’язку з падінням цін на нафту Moody’s прогнозує перший дефіцит поточного рахунку платіжного балансу Венесуели з 1998 року. За оцінками агентства, негативне сальдо складе 2% проти позитивного сальдо в 2%, що спостерігався в 2014 році.
Прибутковість доларових бондів Венесуели з погашенням в 2027 році перевищує 25%.
Разом з тим важливу роль в розвитку подій у Венесуелі може зіграти Китай – її найбільший кредитор, що позичив латиноамериканській державі $ 45 млрд за останні 10 років. Експерти очікують, що КНР, як один з провідних імпортерів нафти, може збільшити обсяги кредитування Венесуели, яка має багаті запаси цього ресурсу.
Минулого тижня Пекін пообіцяв інвестувати $20 млрд в венесуельські проекти.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас