НБУ в 2014 році проводив неприйнятну монетарну політику - Гонтарєва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ в 2014 році проводив неприйнятну монетарну політику - Гонтарєва

Казна та Політика
1380
Національний банк України (НБУ) у 2014 році проводив неприйнятну монетарну політику, вважає голова Нацбанку Валерія Гонтарєва.
“Минулого року центральний банк профінансував 40% зведених доходів державного бюджету. Така монетарна політика неприйнятна, навіть в умовах проведення військових дій. У 2015 році наша кредитно-грошова політика повинна бути більш зваженою”, – повідомляється на сторінці НБУ в мережі Facebook з посиланням на виступ В.Гонтарєвої в ході наради з банкірами у вівторок.
В ході наради обговорювалася ситуація на грошово-кредитному та валютному ринках, а також актуальні питання діяльності банківського сектора.
“Учасники зустрічі погодилися з необхідністю продовження валютних аукціонів з метою визначення індикативного валютного курсу, який служить маяком для бізнесу і населення”, – наголошується в повідомленні.
У повідомленні також наголошується, що 12 січня 2015 відбулося перше засідання Ради фінансової стабільності: до Ради фінансової стабільності увійшли представники НБУ, Міністерства фінансів, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, регуляторів ринків цінних паперів і фінансових послуг.
За даними НБУ, на перше засідання Ради були запрошені представники Міжнародного валютного фонду.
“Упевнена, що разом ми повинні знайти оптимальну формулу взаємодії та визначити пріоритети монетарної політики”, – зазначила В.Гонтарєва.
Згідно з повідомленням, перший заступник голови НБУ Олександр Писарук поінформував керівників банківських установ про законодавчі зміни, що ініціюються регулятором, зокрема, щодо заходів для сприяння капіталізації та реструктуризації банків, щодо створення кредитного реєстру НБУ, щодо посилення захисту прав та інтересів кредиторів.
За його словами, також буде істотно підвищена відповідальність власників і менеджменту банківських установ за спотворення статистичної звітності.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас