Аргентина заборонила HSBC переказувати гроші з країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аргентина заборонила HSBC переказувати гроші з країни

Світ
523
Аргентина тимчасово заборонила банку HSBC переказувати кошти за кордон. Рішення прийняв глава Центрального банку Аргентини Алехандро Ванолі. Поки термін дії заборони становить 30 діб.
Однак заборону можуть скасувати раніше терміну, якщо HSBC усуне порушення, що впливають на безпеку обліку операцій щодо переказу коштів за кордон, повідомляє Нацбанк Аргентини. Заборона не торкнеться, зокрема, “послуг банку HSBC в Аргентині, які не вимагають переказу коштів за кордон”.
Аргентина вперше прийняла такий серйозний захід відносно банку. У листопаді 2014 податкові органи країни звинуватили HSBC в пособництві в ухилянні від сплати податків. За відомостями місцевої влади, банк допоміг більше 4 тис. громадян розмістити незадекларовані доходи на таємних рахунках, переважно у Швейцарії. Мова йде про ухилення від сплати податків у розмірі $3 млрд.
За рішенням суду, минулого тижня в центральному офісі HSBC в Аргентині пройшли обшуки. Однак, рішення ЦБ Аргентини призупинити операції HSBC з переказу коштів за кордон не пов’язано з рішенням суду, підкреслює ЦБ країни.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас