Держава заборгувала "Метінвесту" за ПДВ майже 1 млрд грн, переплата з податку на прибуток - 2,5 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держава заборгувала "Метінвесту" за ПДВ майже 1 млрд грн, переплата з податку на прибуток - 2,5 млрд грн

Фондовий ринок
792
Сумарна заборгованість податкових органів України перед підприємствами групи “Метінвест” з відшкодування податку на додану вартість (ПДВ) за поставлену на експорт продукцію за станом на 1 січня 2015 склала близько 960 млн грн.
Згідно з бухгалтерськими документами групи, основу цієї суми становить заборгованість з відшкодування ПДВ за листопад і грудень 2014 року.
Як випливає з оперативної бухгалтерської звітності, підприємства “Метінвесту”, у тому числі ті, в яких група не має контрольного пакета, в 2014 році здійснили переплату з податку на прибуток на загальну суму 2485 млн грн. Зокрема, Північний ГЗК у 2014 році переплатив 1 млрд 290, 806 млн грн податку на прибуток, Інгулецький ГЗК – 1 млрд 183,350 млн грн, Центральний ГЗК – 250, 203 млн грн, Харцизький трубний завод – 190,790 млн грн, ММК ім. Ілліча – 50,098 млн грн, “Азовсталь” – 40 млн грн, Запорізький залізорудний комбінат – 175, 864 млн грн.
Раніше генеральний директор “Метінвесту” Юрій Риженков повідомляв, що група знаходиться в постійному діалозі з державними податковими органами з питання відшкодування ПДВ. При цьому гендиректор підкреслював, що несвоєчасне відшкодування ПДВ негативно позначається на фінансовому стані підприємств, тоді як ці кошти могли бути спрямовані на розвиток підприємств.
Крім того, повідомлялося, що підприємства “Метінвесту” в серпні 2014 збільшили відрахування податків, зборів та інших обов’язкових платежів до бюджетів усіх рівнів та державних цільових фондів на 22,1%, до $116 млн, в період найбільш запеклих бойових дій на Донбасі.
У той же час підвищення в кілька разів рентної плати за видобуток залізної руди в Україні, при падінні її вартості на зовнішніх ринках на 30%, є негативним фактором, що може знизити конкурентоспроможність групи в порівнянні з іншими компаніями на світовому ринку.
Голова компанії також повідомив, що на фінансове становище негативно вплинули і факти розграбування підприємств холдингу з боку бойовиків.
“Метінвест” – найбільший гірничо-металургійний холдинг України. Підприємства групи знаходяться, в основному, в Донецькій, Луганській, Запорізькій і Дніпропетровській областях.
“Метінвест” є вертикально інтегрованою гірничодобувною групою компаній, що управляє активами в кожній ланці виробничого ланцюжка від видобутку ЗРС і вугілля та виробництва коксу до випуску напівфабрикатів і кінцевої продукції із сталі, трубопрокату і рулонів, а також виробництва іншої продукції з високою доданою вартістю. Група складається з видобувних і металургійних підприємств, що знаходяться в Україні, Європі та США і має мережу продажів з охопленням всіх ключових світових ринків.
Основними акціонерами “Метінвесту” є група СКМ (71,24%) і “Смарт-холдинг” (23,76%), що спільно керують компанією.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас