Європейські банки готуються до можливого виходу Греції з єврозони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейські банки готуються до можливого виходу Греції з єврозони

Світ
1319
Банки та інші фінансові інститути Європи проводять стрес-тести своїх внутрішніх систем і повертаються до екстрених планаів на випадок можливого виходу Греції з єврозони після проведення парламентських виборів наприкінці січня. Про це пише The Wall Street Journal.
Серед компаній, які вдаються до таких кроків, джерела видання назвали Citigroup Inc., Goldman Sachs Group Inc., а також британського брокера ICAP PLC.
Плани компаній, як уточнюється, включають “детальні перевірки по контрагентам, на яких вихід Греції з єврозони може зробити істотний вплив, вивчення ризиків за кредитами і тестування того, як вони будуть надавати транскордонне фінансування для місцевих операцій”.
Деякі фірми також готуються до “впливу на платіжні системи і проводять тести валютно-трейдингових платформ, щоб зрозуміти, як вони впораються з додаванням грецької валюти”.
Напередодні дострокових парламентських виборів в Греції 25 січня, за даними опитувань, лідирує опозиційна партія “СІРІЗА”, яка має намір переглянути угоди Греції з ЄС і МВФ.
Раніше в Німеччині говорили, що вихід Греції з єврозони є неминучим після виборів 25 січня, наслідком яких може стати відмова Греції від заходів жорсткої економії.
Про дострокові вибори в Греції було оголошено після того, як парламент не зміг обрати президента в трьох турах.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас