МВФ погодить новий план дій з владою України до 29 січня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ погодить новий план дій з владою України до 29 січня

Кредит&Депозит
1090
Місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) працюватиме в Києві до 29 січня з метою узгодження нового плану дій влади України для отримання фінансування Фонду.
“12 січня 2015 розпочався третій етап роботи місії Європейського департаменту МВФ для завершення другого перегляду виконання Україною програми stand-by. Передбачається, що місія буде працювати в Києві до 29 січня”, – повідомляється на сторінці Національного банку України (НБУ) в мережі Facebook .
За даними НБУ, за результатами спільної роботи планується підписання оновленого листа про наміри та меморандуму про економічну і фінансову політику, в яких будуть визначені заходи, які необхідно прийняти українській стороні для отримання чергового траншу фінансової допомоги та продовження реалізації програми.
У ході роботи місії очікується продовження обговорення економічної, фіскальної, монетарної і фінансової політики, а також основних аспектів щодо здійснення реформ, передбачених програмою, і спрямованих на подолання кризових явищ в економіці держави.
Як повідомлялося, Рада директорів МВФ 30 квітня 2014 схвалив кредитну програму stand-by для України в обсязі $16,67 млрд, розраховану на два роки, і на початку травня перерахував перший транш – близько $3,2 млрд.
Місія МВФ працювала в Україні з метою першого перегляду програми з 24 червня по 18 липня 2014 року. Тоді обговорювалися питання коригування макропрогнозу і державного бюджету на 2014 рік, у тому числі у зв’язку з нестабільною ситуацією в Донецькій і Луганській областях. Рада директорів МВФ завершила перший перегляд програми і схвалив виділення другого траншу 29 серпня. Крім того, він також погодився з проханням Києва та об’єднав третій і четвертий транші з метою отримання їх в 2014 році без зміни загального обсягу програми. При цьому другий і третій перегляди кредитної програми було вирішено також об’єднати в один.
Однак другий перегляд, що є умовою продовження фінансування, затримався через тривале формування уряду України у зв’язку з достроковими парламентськими виборами.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас