ГПУ розслідує зростання вартості вугілля з ПАР після його завезення в Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ГПУ розслідує зростання вартості вугілля з ПАР після його завезення в Україну

Енергетика
618
Генеральна прокуратура України розслідує факт зростання ціни на південноафриканське вугілля після його доставки на територію України. Про це під час засідання комітету Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції повідомив начальник Головного слідчого управління ГПУ Святослав Лаганяк.
Представник ГПУ зазначив, що вони вважають ціну, за якою купувалося вугілля з ПАР, завищеною, проте готові слухати аргументи.
“Щодо ціни на вугілля, ми можемо приймати певні доводи. Контрактна ціна на вугілля 86 доларів на умовах поставки в порт Одеси чи Іллічівськ, в той же час як ціна на вугілля з ПАР в цей же період в аналогічні порти Західної Європи не перевищувала 70 доларів. Після заїзду на територію України за ціною 86 доларів в порт реально на ТЕЦ вугілля приїжджало за ціною 130 доларів. Ось ми і шукаємо, звідки до цієї ціни калькулювались ті долари”, – повідомив представник ГПУ.
Нагадаємо, Україна вже закупила шість кораблів вугілля з ПАР. Однак, нібито неякісне вугілля було у перших партіях.
4 грудня Генпрокуратура затримала директора “Укрінтеренерго” Володимира Зіневича, якого звинувачують у придбанні неякісного вугілля в ПАР.
У серпні 2014 р. він уклав контракт на придбання вугілля в ПАР, нібито знаючи про його погану якість. В результаті вже після поставки вугілля в Україну виявилося, що вугілля не придатне для українських теплоелектростанцій.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас