Додемісія акцій Santander може підштовхнути інші банки Європи до залучення капіталу - експерти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Додемісія акцій Santander може підштовхнути інші банки Європи до залучення капіталу - експерти

Фондовий ринок
168
Додаткова емісія акцій іспанського Banco Santander SA на 7,5 млрд євро може підштовхнути інші європейські банки до залучення капіталу на тлі вимог акціонерів і рекомендацій регуляторів збільшити резерви, вважають експерти.
“Тепер всі гадають, який банк буде наступним, – заявив агентству Bloomberg Лутц Рьомайєр з LBB Invest. – Найбільш вірогідними кандидатами є банки з самими низькими коефіцієнтами достатності капіталу, а також банки з Іспанії, Італії та Португалії”.
Європейський центральний банк (ЄЦБ) має намір більш ретельно вивчити системи оцінки банками власних ризиків при розрахунку коефіцієнтів достатності капіталу. Підсумком можуть стати додаткові рекомендації та вимоги щодо залучення капіталу.
“Ми спостерігаємо посилений тиск на інші банки з метою змусити їх залучати капітал”, – зазначив аналітик Berenberg Bank Нік Андерсон. За його оцінками, після проведеної операції Santander все ще бракує 5 млрд євро капіталу.
Акції Santander подешевшали в ході торгів у п’ятницю на 11,2%, до 6,09 євро. Банк продав 1,2 млрд акцій за ціною в 6,18 євро за папір, що на 10% нижче їх вартості на закриття ринку в четвер.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас