Продажу додатків в App Store в 2014 році зросли на 50% - до рекордних $15 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Продажу додатків в App Store в 2014 році зросли на 50% - до рекордних $15 млрд

Фондовий ринок
309
Клієнти американської Apple Inc. в 2014 році витратили близько $15 млрд на покупку додатків для пристроїв iPhone і iPad в App Store – це на 50% більше, ніж у попередньому році, і є рекордним рівнем, пише газета Financial Times.
Додатки для пристроїв Apple принесли розробникам виручку в розмірі більше $10 млрд у минулому році, говориться в повідомленні компанії.
З урахуванням того, що 30% виручки від продажу розробниками додатків через App Store отримує Apple, дохід компанії в цьому сегменті склав близько $5 млрд.
З моменту запуску App Store в 2008 році спільнота розробників запрацювало близько $25 млрд на продажах різних додатків та ігор. У загальній складності користувачі пристроїв Apple витратили на покупки в App Store більше $35 млрд.
Продажі App Store в перший тиждень січня 2015 встановили новий рекорд, продажу 1 січня також були рекордними, зазначають в Apple.
У попередні роки рекордні продажі App Store фіксувалися в Різдво, і зміна ситуації, ймовірно, означає більш активне зростання покупок iPhone і iPad в країнах Азії, включаючи Китай і Японію, пише FT.
“Старт цього року був приголомшливим після рекордного попереднього року для App Store і спільноти розробників додатків”, – заявив старший віце-президент Apple по веб-додатків і сервісів Едді Кью.
Незважаючи на те, що Apple отримує основну частину виручки від продажу пристроїв, рентабельність App Store і iTunes традиційно вище. Розвинений магазин додатків та ігор також залишається одним з конкурентних переваг Apple перед іншими розробниками смартфонів.
За підсумками фінансового року, що завершився у вересні 2014 року, на частку продажів цифрового контенту та послуг припало близько 10% виручки Apple. Для порівняння: в 2013 році цей показник склав 9%, у 2012 році – 8%.
У компанії відзначають, що запуск операційної системи iOS для її пристроїв дозволив створити порядку 627 тис. робочих місць в США з моменту відкриття App Store.
“Вихід iOS 8 надав розробникам можливість створювати чудові нові додатки, і ця ОС пропонує інноваційні характеристики, що отримали широку популярність у клієнтів App Store в усьому світі”, – йдеться в повідомленні компанії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас