Південна Корея розмістила на кордону з Північною загін роботів-вбивць, здатних убити з відстані 2 кілометрів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Південна Корея розмістила на кордону з Північною загін роботів-вбивць, здатних убити з відстані 2 кілометрів

Світ
7374
Південнокорейські військові розмістили біля кордону з Північною Кореєю загін роботів-вбивць. Бойові машини виробництва дочірньої компанії Samsung оснащені датчиками тепла і руху для виявлення потенційних цілей, а також кулеметами для їх знищення з дистанції більше 2 кілометрів.
Як повідомляє газета Daily Mail, в арсеналі SGR-1 є 5,5-міліметровий кулемет і гранатомет калібру 40 мм. Однак рішення відкрити вогонь на ураження приймає людина-оператор, а не комп’ютерна програма. При виявленні потенційної загрози машина миттєво інформує командний центр. Зображення зі звуком транслюється на пульт оператора, який вирішує, стріляти чи ні.
Якщо люди-солдати можуть втомитися і заснути на посту, то роботи ніколи. Бойові машини Samsung використовують систему автоматичного спостереження, яка не залишає місця ні для чого, що може нагадувати про людську лінь. Роботи також не бояться атакуючого ворога.
За словами творців, SGR-1 призначений «для недопущення війни». Його мета – захистити солдатів, які потрапили під обстріл в особливо небезпечній зоні.
Бойові роботи несуть службу разом солдатами в демілітаризованій зоні між Північною і Південною Кореєю. Область, з 1953 року розділяє Корейський півострів на дві приблизно рівні половини, має довжину близько 250 км і ширину 4 км.
За деякими даними, вартість однієї одиниці SGR-1 становить 200 000 доларів. Кількість використовуваних роботів невідомо. Вперше система була випробувана в 2006 році.
Промахнутися мимо цілі також не дадуть самокеровані кулі, які розробила DARPA.
Нагадаємо, як стало відомо з джерел близьких до вищого керівництва КНДР, країна розробила план захоплення Південної Кореї за сім днів.
За матеріалами:
Daily Mail
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас