Обсяг промвиробництва у Великобританії несподівано знизився в листопаді 2-й місяць поспіль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обсяг промвиробництва у Великобританії несподівано знизився в листопаді 2-й місяць поспіль

Світ
226
Обсяг промвиробництва у Великобританії в листопаді 2014 р. знизився на 0,1% порівняно з попереднім місяцем, свідчать дані британського Національного статистичного управління (ONS).
Аналітики, опитані агентством Bloomberg, в середньому прогнозували збільшення показника на 0,2%. Зниження всупереч прогнозам спостерігається вже другий місяць поспіль, в листопаді одним з факторів стало скорочення видобутку нафти в Північному морі через профілактичне обслуговування декількох ділянок.
Видобуток нафти і газу впав у листопаді на максимальні з січня 2014 року 5,5%.
Тим часом виробництво в переробній промисловості Великобританії збільшилося в листопаді більше очікувань – на 0,7% відносно жовтня при консенсус-прогнозі в 0,3%. Темпи зростання були найбільш значними за сім місяців.
Зростання загального показника промвиробництва відносно листопада 2013 року склало 1,1% при очікуваному підвищенні на 1,6%, у переробній промисловості індикатор підскочив на 2,7% (прогноз – 2,3%).
Згідно з переглянутими даними, в жовтні промвиробництво у Великобританії знизилося на 0,3% в порівнянні з попереднім місяцем і зросло на 1% відносно жовтня 2013 року. Раніше повідомлялося про зменшення першого показника на 0,1% і підйом другого на 1,1%.
Переробна промисловість, на яку припадає близько 10,1% британського ВВП, стала єдиним сектором, де в позаминулому місяці був відзначений спад.
Випуск продуктів харчування, напоїв і тютюнових виробів збільшився в жовтні на 0,2% відносно попереднього місяця, виробництво виробів з текстилю та шкіри зросло на 1,9%, комп’ютерної техніки та електроніки – на 2%, електрообладнання – на 4,4%.
Разом з тим випуск верстатів і машинобудівного обладнання скоротився на 3,1%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас