Обсяг промвиробництва в Німеччині в листопаді несподівано знизився — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обсяг промвиробництва в Німеччині в листопаді несподівано знизився

Світ
189
Обсяг промислового виробництва в Німеччині в листопаді 2014 знизився на 0,1% порівняно з жовтнем, свідчать дані міністерства економіки та праці ФРН.
Аналітики, опитані агентством Bloomberg, очікували збільшення показника на 0,3%.
Промвиробництво зменшилося на 0,5% щодо листопада 2013 при очікуваному зниженні на 0,6%.
Згідно з переглянутими даними, в жовтні промвиробництво в ФРН зросло на 0,6% щодо попереднього місяця і на 1,2% в річному вираженні. Раніше повідомлялося про збільшення першого показника на 0,2%, другого – на 0,8%.
Незважаючи на сигнали поліпшення ділової довіри в Німеччині, прогноз для економіки країни стримується слабким зростанням в єврозоні, дефляцією в регіоні, а також політичною нестабільністю в Греції, відзначають експерти.
Зниження промвиробництва в Німеччині, що є першим за три місяці, обумовлено, головним чином, зменшенням обсягу вироблення електроенергії, яке склало 2,4% в порівнянні з попереднім місяцем.
Обсяг виробництва в переробній промисловості збільшився на 0,3% завдяки зростанню випуску капітальних і споживчих товарів.
Обсяги будівництва в Німеччині в листопаді скоротилися на 0,6%.
У повідомленні міністерства економіки та праці ФРН зазначається, що “дно” в промвиробництві пройдено, і “в секторі повинен початися помірний підвищувальний тренд”.
Згідно з даними Федерального статистичного управління країни (Destatis), обсяг експорту з Німеччини в листопаді скоротився на 2,1% щодо жовтня, обсяг імпорту – зріс на 1,5%.
Згідно з оцінками Бундесбанку, ВВП ФРН в 2015 році збільшиться на 1%, в 2016 році – на 1,6%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас