Яценюк в Берліні закликав інвестувати в українську ГТС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк в Берліні закликав інвестувати в українську ГТС

Кредит&Депозит
234
Влада України прийняла ряд важливих рішень щодо реформи енергетичного сектора і тепер очікують, що західні компанії будуть інвестувати в українську газотранспортну систему (ГТС), повідомив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.
Як повідомляє прес-служба Кабміну, прес-конференції в Берліні за підсумками зустрічі з федеральним канцлером ФРН Ангелою Меркель у четвер, 8 січня, А.Яценюк зазначив, що в Україні прийнятий закон, за яким західні компанії мають право інвестувати в українську газотранспортну систему і купувати до 49% акцій ГТС. Прем’єр підкреслив важливість того, “щоб європейські компанії все ж інвестували в Україну”.
“Південний потік “помер”, а треба забезпечувати транзит газу в країни-члени Європейського Союзу, – зазначив він.
“Україна в цьому році довела, що вона здатна гарантовано поставляти природний газ в країни-члени ЄС. Для як додаткових гарантій безпеки поставок, так і формування нового енергетичного ринку в Європейському Союзі, ми хотіли б, щоб наші західні партнери, в першу чергу Німеччина, взяли участь в інвестуванні в модернізацію і спільної експлуатації найбільшої газотранспортної системи Європи – української ГТС “, – підкреслив А.Яценюк.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас