Придумано спосіб гарантувати конфіденційність користувачам Інтернету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Придумано спосіб гарантувати конфіденційність користувачам Інтернету

Особисті фінанси
2621
Вчені з Scentrics у співпраці з Університетського коледжу Лондона (Велика Британія) створили алгоритм, який зможе гарантувати повну безпеку і конфіденційність користувачам Інтернету. Про це розповідає портал британського видання Mail Online.
Передбачається, що нову систему можна буде використовувати скрізь – від комп’ютерів до мобільних телефонів. Алгоритм, що отримав назву The Construct, дозволяє повністю захистити обмін інформацією та забезпечити її кодування для мереж TCP/IP і UMTS, коли це необхідно, не вимагаючи при цьому жодних спеціальних дій від користувача. Зокрема, це повинно повністю захистити користувачів від хакерів, які намагаються зламати їх електронні пристрої і перехопити повідомлення. Часто це робиться, коли людина користується незахищеним Wi-Fi в громадському місці. Тоді хакер може перехопити повідомлення, так що у користувачів залишається ілюзія, що вони спілкуються безпосередньо, тоді як в реальності інформація проходить через додаткову точку, встановлену хакером.
Досі 100% -ного способу боротися з цим не існувало. Крім того, це дозволить користувачам соціальних мереж зберігати свою інформацію на серверах соціальної мережі в такому вигляді, щоб навіть керівництво мережі не мало до неї доступу. Те саме стосується і до iCloud. Це особливо актуально з огляду звіту, складеного вченими на честь 25-річчя з дня створення Всесвітньої павутини. На їхню думку, Інтернет до 2025 року буде подібний до електрики і навіть обжене її за ступенем впровадження в наші будні.
Поширювана в Інтернеті інформація стане невіддільною і разом з тим «невидимою» частиною життя, люди практично перестануть її спеціально помічати. Численні пристрої почнуть безперервно передавати інформацію, а ми все менше будемо знати про те, як це відбувається.
З цього приводу один з творців Інтернету, професор Саутгемптонського університету Тім Бернерс-Лі, навіть запропонував розробити мережеву “велику хартію вольностей”, яка захистить права і свободи інтернет-користувачів і гарантує незалежність Мережі від держави по всьому світу.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас