Відчутно виграти на зниженні курсу євро в українців навряд чи вийде, - аналітик — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відчутно виграти на зниженні курсу євро в українців навряд чи вийде, - аналітик

Валюта
2242
Курс євро падає на тлі заяв голови Європейського центрального банку Маріо Драгі про запуск програми викупу активів. Таку думку в коментарі для Finance.UA висловила аналітик фінансової компанії Альпарі Дар’я Желаннова.
“Сьогодні опублікований блок індексів ділової активності для країн Європи за грудень. Дані щодо Німеччини, Франції, Іспанії краще очікувань, але по єврозоні в цілому – гірше очікувань. До того ж Маріо Драгі продовжує активно обіцяти запуск програми викупу активів, ніж придавлює євро”, – пояснила падіння євро аналітик.
Вона також нагадала, що 7 січня будуть опубліковані дані по інфляції в єврозоні за грудень: “Очікується, що показник вийде в нуль, основний ІСЦ знизиться до 0,6%. Безробіття, згідно з прогнозами, залишиться на рівні 11,5%”.
Не додає оптимізму і чергова політична криза в Греції. “Парламент наприкінці минулого року не зумів у фінальному турі голосування за кандидата в президенти країни обрати главу держави. Президент Каролос Папульяс підписав указ про розпуск парламенту і проведення дострокових парламентських виборів 25 січня 2015 року. Згідно з опитуваннями, опозиційна партія Сіріза, що обіцяла переглянути угоди з міжнародними кредиторами, може здобути перемогу на дострокових виборах. Знову пішла хвиля розмов про можливий вихід країни з єврозони. Поки така перспектива виглядає малоймовірною, і, тим не менш, ризики зростають”, – вважає Желаннова.
“Зниження євро сприятливо для європейських експортерів країни. З урахуванням того, що загальна ситуація в економіці вельми плачевна, розраховувати на серйозне зростання ВВП і промвиробництва не доводиться. Для українських компаній, зав’язаних на імпорт європейських товарів, зниження вартості євро буде сприятливим фактором, однак курс гривні також далекий від стабільного, тому відчутно виграти на зниженні курсу євро навряд чи вийде”, – підсумувала експерт.
Нагадаємо, вчора європейська валюта в парі з доларом звалилася до мінімумів 2006 року.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас