У Києві домовилися економити світло — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві домовилися економити світло

Енергетика
2175
У ТРЦ і офісах мають намір на третину скоротити споживання електроенергії, на деяких підприємствах можуть перенести початок робочого дня на 12:00.
Київська адміністрація, “Київенерго” і ряд столичних підприємств підписали Угоду щодо економії електроенергії. Відповідний меморандум був підписаний 31 грудня.
Метою документа є самостійне добровільне зниження споживання електроенергії, щоб запобігти віяловим відключенням світла в Києві.
Угода передбачає, що підписанти скоротять споживання електроенергії на 30%, перенесуть початок робочого дня на 12:00, знизять навантаження від освітлення, теплових завіс, анімації, зовнішньої та внутрішньої реклами тощо.
“Прийняття і виконання Угоди столичними підприємствами з високим рівнем енергоспоживання, в число яких входять ТРЦ та офісні будівлі, дозволять ефективно виконувати вказівки диспетчера об’єднаної енергосистеми України, чітко дотримуватися лімітів з використання електроенергії, знижуючи тим самим загальний дефіцит електроенергії в країні” – йдеться в повідомленні “Київенерго”.
“Угода покликана знизити ризик відключення від електропостачання підприємств – підписантів документа – однак не є гарантією того, що у разі застосування графіків аварійних відключень підприємство не буде відключено від електропостачання. Документ відкритий для підписання всіма підприємствами столиці”, – зазначили в “Київенерго”.
Як відомо, Національна енергетична компанія “Укренерго” з 1 грудня 2014 застосувала графіки аварійних відключень для всієї території України.
Київська влада на початку грудня запевнила, що відключень світла в будинках киян не буде ніколи.
Профільна Нацкомісія раніше закликала промислові підприємства обмежити споживання електроенергії в пікові години з 8:00 до 11:00 і з 17:00 до 21:00.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас