Apple звинуватили у відмові розкрити дані про реальний обсяг пам'яті пристроїв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple звинуватили у відмові розкрити дані про реальний обсяг пам'яті пристроїв

Фондовий ринок
1465
Компанія Applе вводить в оману своїх користувачів про розмір дискового простору, який використовується для операційної системи iOS 8. Про це заявили двоє покупців техніки, подавши відповідний позов до суду в Каліфорнії в США.
Apple не повідомляє користувачам, “що аж 23,1% рекламованого обсягу використовується для iOS 8”, заявили в позові двоє жителів Флориди, Пауль Оршан і Крістофер Ендара. Компанія використовує постійну нестачу місця на диску споживача як привід для доступу до свого хмарного сховища iCloud storage system на платній основі, заявили позивачі.
“Apple надає менший обсяг простору, ніж рекламується, тільки продає обсяги пам’яті [в iCloud] в той момент, наприклад, коли користувач намагається записати [відео] або сфотографувати дитину, концерт онука, гру в баскетбол або весілля”, – сказали позивачі.
У своєму позові вони мають намір відсудити у Apple кілька мільйонів доларів від імені всіх користувачів Apple. В компанії не змогли оперативно відповісти Bloomberg по телефону або е-mail.
На початку вересня Apple представила низку нових пристроїв, серед яких були показані iPhone 6 і iPhone 6 Plus. Пристрої поставляються з новою операційною системою iOS 8. Уже через кілька тижнів стало відомо про чимало недоробок в новій системі. Так, оновлення 8.0.1 Apple відкликала через кілька годин після виходу. Причиною стала безліч помилок, які призводили до збоїв у роботі смартфонів і планшетів. Так, iPhone 6 і iPhone 6 Plus могли втратити зв’язок в стільникових мережах, а на телефонах – перестати працювати сканер відбитків пальців.
Нагадаємо, глава Apple Тім Кук був названий в грудні 2014 р. людиною року за версією The Financial Times.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас