«Укрзалізниця» в грудні 2015 року введе новий графік руху поїздів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Укрзалізниця» в грудні 2015 року введе новий графік руху поїздів

Казна та Політика
1065
Державна адміністрація залізничного транспорту України («Укрзалізниця») приступила до розробки нового графіка руху поїздів на 2015/2016 роки, який буде введено в дію 13 грудня 2015, а не в травні, як це було раніше.
У прес-службі відомства повідомили, що рішення про перенесення терміну введення нового графіка руху поїздів на другу неділю грудня було прийнято на 61-му засіданні Ради залізничного транспорту держав-учасниць Співдружності, яке відбулося в жовтні цього року в Баку, з метою поєднання часових періодів дії нормативного графіка руху поїздів і параметрів бюджетів залізничних адміністрацій.
«Раніше залізничники вводили новий графік поїздів один раз на рік – у травні, а по суті двічі на рік, оскільки графік доводилося коригувати ще й у грудні, коли свої розкладу руху поїздів вводили в дію залізниці країн Європи, що, звичайно, не дуже зручно. Завдяки рішенню 61 засідання Ради залізничного транспорту держав-учасниць Співдружності, робота з формування та узгодження маршрутів поїздів повинна стати більш ефективною», – цитує прес-служба першого заступника начальника департаменту пасажирських перевезень дальнього сполучення «Укрзалізниці» Миколи Козака.
Згідно з повідомленням, фахівці «Укрзалізниці», які регулярно беруть участь в даних засіданнях, позитивно оцінюють рішення про перенесення термінів введення нового графіка. У числі позитивних змін вони називають те, що відтепер залізниці країни будуть працювати в одному часовому режимі із залізницями європейських країн, які вводять новий графік руху поїздів саме наприкінці року, а також це дозволить спростити роботу з узгодження графіка.
Передбачається, що перше засідання з розгляду пропозицій залізничних адміністрацій держав-учасниць Співдружності з розробки графіка руху поїздів на 2015-2016 роки відбудеться 10-13 лютого в Душанбе (Таджикистан).
«В цілому завершити розробку нового графіка руху поїздів планується до 1 серпня 2015, а 13 грудня 2015 новий розклад буде введено в дію», – підсумували в прес-службі.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас