Голова Транснафти не бачить перспектив для роботи нафтопродуктопроводу в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова Транснафти не бачить перспектив для роботи нафтопродуктопроводу в Україні

Енергетика
1176
Президент “Транснафти” Микола Токарєв не бачить перспектив для нормального відновлення роботи нафтопродуктопроводу на території України.
“Рівненський суд звинуватив “Транснафтопродукт” (дочірнє товариство “Транснефти”) в крадіжці дизпалива з української труби”, – повідомив М.Токарєв на експертній раді трубопровідної компанії.
Він пояснив, що в трубопроводі знаходилося близько 140 тис. тонн дизпалива (100 тис. тонн належить “Лукойлу”, 40 тис. тонн технологічний продукт, який належить “Транснафті”), яке трубопровідна компанія після винесення судових рішень про націоналізацію нафтопродуктопроводу почала видавлювати азотового пробкою в бік Угорщини.
“Сьогодні не бачу реальної перспективи, що нас хтось буде слухати”, – сказав він.
“Нам вдалося видавити 17 тис. тонн, решта у них”, – уточнив глава компанії. “Нам простіше закрити цю трубу, забути про неї, тим більше вона побудована в 70-і роки”, – додав М.Токарєв.
Як повідомлялося, Господарський суд Рівненської області у 2011 році задовольнив позов Генеральної прокуратури України і визнав право власності держави на частини проходять по території країни нафтопродуктопроводу Самара-Західний напрямок (СЗН) і Грозний-Армавір-Трудова загальною протяжністю 1,433 тис. км, які належали “дочці” “Транснафти” – “ПрикарпатЗахідтранс”.
“Транснафта” 23 квітня 2014 р. попередила про можливе призупинення роботи нафтопродуктопровідної системи своєї “дочки” на території України. За інформацією “Транснафти”, за останні кілька років експлуатації нафтопродуктопроводу втрати склали 57,9 тис. тонн нафтопродуктів, що відповідає $62,7 млн. Ці втрати “Транснафта” компенсує з власних ресурсів.
Наприкінці квітня апеляційна інстанція задовольнила скаргу “ПрикарпатЗахідтранс” на рішення суду від 22 березня 2011 року, яким власність нафтопродуктопроводу загальною протяжністю 1,433 тис. км визнавалася за українською стороною. Після цього рішення “Транснафта” припинила консервацію нафтопродуктопроводу в Україні і прийняла пропозицію української сторони провести консультації з врегулювання виниклих питань.
Тим часом Вищий господарський суд України 7 серпня скасував постанову апеляційного суду і передав справу цього ж суду для апеляційного перегляду березневого рішення по суті.
Обсяг прокачування “ПрикарпатЗахідтранс” становить 1,7 млн тонн на рік, включаючи транзит і внутрішній ринок.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас