В Україні прийнято нову "Податкову реформу": що зміниться? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні прийнято нову "Податкову реформу": що зміниться?

Казна та Політика
22143
Народні депутати з другої спроби підтримали в цілому законопроект № 1578 “Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України (щодо податкової реформи)”.
За відповідне рішення проголосували 250 народних депутатів при 226 мінімально необхідних.
Закон передбачає скорочення податків з 22 до 9, серед яких залишилися: податок на прибуток, податок на доходи фізичних осіб, податок на додану вартість, акцизний податок, рентна плата, збори, а також місцеві податки: податок на майно та єдиний податок.
Це дозволить спростити процедуру адміністрування та зменшити навантаження на бізнес. Деякі податки скасовуються, деякі податки об’єднуються за єдиною базою і суб’єктним складом.
Також значні зміни передбачаються з податку на прибуток.
Також уряд пропонує підвищити ставку податку на пасивні доходи фізосіб з 15% до 20%.
Перед голосуванням прем’єр-міністр Арсеній Яценюк з трибуни Верховної Ради зачитав всі правки до Податкового кодексу, які були узгоджені протягом дня.
Серед головних змін – пом’якшення податку на нерухомість (у порівнянні з раніше запропонованими), встановлення нових ставок рентних платежів, відмова від обов’язкового використання касових апаратів на ринках, введення 10% -ного податку на обіг лотерей, введення податку на авто з двигунами від 3 літрів .
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас