Рада прийняла за основу скандальний законопроект про "Податкову реформу" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада прийняла за основу скандальний законопроект про "Податкову реформу"

Казна та Політика
8673
Верховна Рада прийняла урядовий законопроект “Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України (щодо податкової реформи)” з урахуванням пропозицій профільного комітету про вилучення найбільш суперечливих норм за основу.
За відповідне рішення в ході голосування в сесійній залі парламенту проголосувало 258 народних депутатів.
Як повідомлялося, комітет Верховної Ради з питань податкової та митної політики 24 грудня ухвалив рішення рекомендувати парламенту прийняти проект закону про проведення податкових реформ, вилучивши з документа норму про безспірне списання коштів з рахунків банків без рішення суду. Крім того, вилучено норму про обмеження віднесення 30% вартості товарів і послуг на валові витрати і обмеження відшкодування ПДВ при експорті зерна, і про збільшення пасивного податку. Разом з тим вони пропонують вилучити норму про обов’язкове використання РРО для спрощенців.
Крім того, прийнято рішення вилучити норми легалізації доходів громадян (подачі нульової декларації, введення контролю витрат-доходів громадян і обов’язок продавців товарів і послуг інформувати фіскальну службу про великі покупки). Запропоновано відмовитися від ідеї 5% -го оподаткування спадщини (перша лінія споріднення) при сумі понад 1 млн грн.
Комітет також запропонував Раді залишити у чинній редакції положення Податкового кодексу щодо оподаткування житлової нерухомості. У питанні застосування ПДВ-рахунків члени комітету прийняли рішення в тексті законопроекту про податкову реформу прописати необхідність скасування введення їх в дію з 1 січня 2015 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас