Sony може продати музичний бізнес — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Sony може продати музичний бізнес

Фондовий ринок
354
Японська Sony Corp. розглядає можливість продажу звукозаписної компанії Sony/ATV Music Publishing, пише The Wall Street Journal з посиланням на витік з внутрішнього листування керівництва.
Sony/ATV Music Publishing є найбільшою звукозаписною компанією в світі і володіє правами більш ніж на 2 млн пісень, у тому числі на більшість творів The Beatles.
Компанія була створена в 1995 р., коли музичний підрозділ японської компанії Sony Music Publishing об’єднався з належній Майклу Джексону ATV Music Publishing. У 2012 р. консорціум на чолі з Sony/ATV Music Publishing придбав EMI Music Publishing майже за $2,2 млрд. В даний час Sony/ATV управляє каталогом пісень EMI.
За оцінкою експертів, вартість компанії може становити $1,5-2 млрд.
З листування не можна зрозуміти, чи планує Sony продати тільки свою частину, чи всю Sony/ATV цілком, яку суму має намір виручити від продажу, а також ймовірні терміни її проведення.
Офіційні представники Sony і Sony/ATV відмовилися від коментарів.
Аналітики відзначають, що продаж музичного бізнесу являє собою простий і логічний крок для Sony в рамках залучення грошових коштів для свого підрозділу з виробництва електроніки, що давно перебуває в складній ситуації.
Чистий збиток компанії в липні-вересні склав $1,2 млрд.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас