Найважливіші цифри і цитати вівторка, 23 грудня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найважливіші цифри і цитати вівторка, 23 грудня

1371
Найважливіші цифри і цитати вівторка, 23 грудня:
  • Уряд України пропонує обкласти імпорт додатковим збором у 5-10%
  • У понеділок НБУ видав 8 банкам 810 млн грн рефінансування
Глава Національного банку Валерія Гонтарєва про девальвацію гривні
“Ситуаційний курсовий сплеск певною мірою пов’язаний зі знеціненням російського рубля. Це спровокувало виникнення панічних настроїв на валютному ринку України. Зараз ситуація поліпшується”.
Експерт енергоринку Дмитро Марунич про масові відключеннях електроенергії по всій країні
“Такі графіки відключення світла, як у Харкові, де планують відключати електроенергію три рази на день по дві години, можуть стати нормою для всієї країни. І зараз в Україні тепло. Тому, що буде, коли вдарять морози, і споживання різко зросте, я навіть боюся подумати”.
Голова фракції «Блок Петра Порошенка» у Верховній Раді Юрій Луценко про емісію гривні
“До (голови Національного банку Валерії) Гонтарєвої, безумовно, є багато претензій, але я хочу нагадати, що її змушують щомісяця друкувати 15 млрд нових банкнот. І це не її рішення. По цьому, відповідальність за фінансову політику спільна – Національного банку та Кабінету Міністрів”.
Міністр економіки України Айварас Абромавічус про заборону перевірок малого бізнесу на 2 роки
“Моє ставлення до малого і середнього бізнесу тільки позитивне. Всілякі ініціативи та ідеї, як допомогти малому і середньому бізнесу тільки вітаються. В даний момент ми робитимемо мораторій на перевірки, включаючи податкову, для малого та середнього бізнесу на два роки”.
Рада Національного банку України про відповідальність за девальвацію гривні
“Ситуативне прийняття рішень при здійсненні монетарної політики стало одним з факторів створення надлишкового попиту на іноземну валюту на міжбанківському ринку, що значною мірою призвело до різкого знецінення гривні (зниження середньозваженого курсу гривні на міжбанківському ринку за 11 місяців склало 83,7%) і стимулювало інфляційні процеси, які проявилися у підвищенні споживчих цін з початку року на 21,2% “.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас