Роздрібна ціна бензину А-95 підвищеної якості має бути нижчою щонайменше на 2-3 гривні - АМКУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Роздрібна ціна бензину А-95 підвищеної якості має бути нижчою щонайменше на 2-3 гривні - АМКУ

Енергетика
1333
В Антимонопольному комітеті України проаналізували склад та суму витрат, що включається операторами нафтопродуктів при визначенні роздрібних цін на бензин та дизельне пальне, і дійшли висновку, що ціна на бензин А-95 підвищеної якості має бути нижчою щонайменше на 2-3 гривні. Про це під час круглого столу розповів державний уповноважений АМКУ Михайло Русинецький.
“Комітетом було опрацьовано питання існуючих схем закупівлі світлих нафтопродуктів. Оператори ринку здійснюють закупівлі імпортованих нафтопродуктів через низку посередників. В окремих випадках, до їх реалізації на АЗС, вони перепродаються в межах однієї групи. Це призводить до необґрунтованого підвищення цін”, – пояснив фахівець.
“Інші оператори купують бензин та дизельне пальне за цінами, які не відображають реальних витрат постачальника, а встановлюються на підставі пропозицій компаній, що мають значну частку на цьому ринку. Це також призводить до встановлення економічно необґрунтованих цін”, – додав він
АМКУ також проаналізував склад та суму витрат, що включається операторами при визначенні роздрібних цін на бензин та дизельне пальне. За розрахунками комітету, роздрібна ціна на бензин А-95 підвищеної якості має бути меншою від тих, які ми зараз бачимо на АЗС, щонайменше на 2-3 гривні. Розрахункова ціна станом на 18 грудня 2014 року – 15 грн.
Розслідування велося стосовно операторів, які реалізують пальне імпортного походження та працюють в Україні під брендами Лукойл, ОККО,WOG, Shell. За кількістю АЗС ці оператори займають близько 22%, за обсягами реалізації – близько 45%.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас